FAUST FORDØMMELSE av Hector Berlioz-0

FAUST FORDØMMELSE av Hector Berlioz

kl.19.30 5.juni 2012 i Grieghallen
kl.18.00 6.juni 2012 i Grieghallen

Opplev Bryn Terfel som fanden selv når han sammen med operastjernene Paul Groves og Christine Rice avslutter Festspillene med «Fausts fordømmelse». Terfel-I-aid…. for de ekstra interesserte

Hector Berlioz’ dramatiske legende er verken en opera eller et oratorium, men kan kanskje best beskrives som et musikalsk eventyr.
Verket bygger på Goethes historie om Faust som i sjelesorg inngår en pakt med djevelen. Sammen med Faust tas vi med på en reise gjennom himmelsk forelskelse og helvetes forbannelse. Her blir det vakre kjærlighetsduetter og arier, muntre marsjer og ikke minst storslåtte korscener. Blant de par hundre koristene finner vi også et stort barnekor. Amerikanske Paul Groves har høstet fantastiske kritikker for Faust i blant annet Salzburg, Paris og Los Angeles. Djevelen, Bryn Terfel, er en festspillfavoritt som pleier å ta pusten fra publikum med sin uttrykksfulle stemme.
Berlioz har blitt kalt orkestrets magiker. I Grieghallen viser Bergen Filharmoniske Orkester frem alle verkets nyanser under ledelse av Sir Andrew Davis.

I samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester.

SIR ANDREW DAVIS dirigent
CHRISTINE RICE (mezzosopran) Margrete, en ung kvinne
PAUL GROVES (tenor) Faust, en aldrende lærd
BRYN TERFEL (bassbaryton) Mefisto, Djevelen forkledd som gentleman
HÅVARD STENSVOLD Brander
HÅKON MATTI SKREDE kormester
BERGEN FILHARMONISKE ORKESTER
BERGEN FILHARMONISKE KOR
COLLEGIÛM MÛSICÛM
KOR VEST
BERGEN GUTTEKOR
DEN NYE OPERAS BARNEKOR

Generelt om billetter:
Kan kjøpes ved inngang og ved forhåndssalg hos Billettservice. Ved egenproduserte konserter får man redusert pris om man har, BT-kort eller Kulturkort. Barn under 14 år er gratis.

Collegium Musicum QR kode

Klikk på QR-kode for billettkjøp.

  • Categories: Konsert 5.juni 2012