Bergen kirkeautunnale med urfremførelse-0

Bergen kirkeautunnale med urfremførelse

Collegiûm Mûsicûm i anledning Bergen kirkeautunnale
lørdag 25. oktober kl. 18:00 i Johanneskirken

Knut Vaage: Høgsongen
Torstein Aagaard-Nilsen: Ars Vivendi, urfremførelse

Dirigent: Eivind Gullberg Jensen
Sopran (Høgsongen): Mari Eriksmoen
Baryton (Høgsongen): Halvor Festervoll Melien

Collegiûm Mûsicûms kor og orkester fremfører to nyskrevne verk innen den kirkemusikalske samtidsmusikksjangeren. Knut Vaages Høgsongen er basert på Salomos høysang. Vaage har selv uttalt at “bodskapen i teksten opplever eg som ei samanhengjande og høgstemt hylling av kjærleiken. Teksten framstår med ei slik poetisk kraft at det er vanskeleg å realisera ei tonesetjing med tilsvarande nivå.” Det klarte han imidlertid, og verket ble urfremført på Borealis i mars 2010.
Torstein Aagaard-Nilsen tar utgangspunkt i Georg Johannesens (1931-2005) tekst, Ars Vivendi, eller De syv levemåter (1999), som verket henter sin tittel fra. Diktet er basert på de syv dydene, tro, håp, kjærlighet, mot, måtehold, rettferd og klokskap, og har referanser til mytologi og Bibelen. Konserten sammenfaller ikke helt tilfeldig med det årlige Georg Johannesen-seminaret, og vi håper at flere interesserte derfra vil finne veien til kveldens urfremførelse.
Begge verkene er skrevet for blandet kor, Vaages verk har i tillegg fullt orkester samt solister på sopran og baryton, mens Ars Vivendi også er for strykeorkester og slagverk.

Lenker til:
Georg Johannesen-seminaret
Litteraturhuset
Billetter

Bergen kirkeautunnale

Følg oss på Facebook

  • Categories: Konsert 25. oktober 2014