THE DREAM OF GERONTIUS av Edward Elgar-0

THE DREAM OF GERONTIUS av Edward Elgar

21. og 22. februar 2013 kl. 19.30 i Grieghallen

Edward Gardner, dirigent
Christine Rice, mezzosopran
Toby Spence, tenor
Neal Davies, bass
Bergen Filharmoniske Kor
KorVest
Collegiûm Mûsicûms Kor
Håkon Matti Skrede, kormester

Gerontius’ drøm er et av Elgars mesterverk og ble fremført første gang i 1910. Verket handler om den fromme Gerontius som på sitt dødsleie ser frem mot reisen til skjærsilden med angst og uro. Katolikken Elgar ble inspirert av et dikt av kardinal John Henry Newman. Handlingen (link til tekst) dreier seg kort fortalt om det syndefulle mennesket som må vente til etter døden for å få sin endelige dom. Selv den fromme Gerontius kan ikke være sikker. Både kor og solister har store roller, men ikke minst er orkesterbehandlingen uttrykksfull, og musikken flyter av sted uten pauser. I England regnes verket som en grunnstein i den nasjonale musikkarven, mens det fremføres mer sjeldent utenfor øyriket. Det er derfor ikke tilfeldig at både dirigent og solister er håndplukket fra England.
«…the conductor…pulled off perhaps the most movingly powerful performance of Elgars masterpiece I have heard», The Sunday Telegraph om Edward Gardner

Generelt om billetter:
Kan kjøpes ved inngang og ved forhåndssalg hos Billettservice. Ved egenproduserte konserter får man redusert pris om man har, BT-kort eller Kulturkort. Barn under 14 år er gratis.

Collegium Musicum QR kode

Klikk på QR-kode for billettkjøp.

  • Categories: Konsert 21. og 22. februar 2013