Bakgrunn og historikk

Collegiûm Mûsicûm ble stiftet i 1978 av professor Jan Christensen. Hensikten var å etablere en musikkorganisasjon hvor amatører og profesjonelle kunne spille sammen for gjensidig inspirasjon og glede.

Sammensetning

Collegiûm Mûsicûm består av ca. 100 musikere og sangere. Orkesteret består i hovedsak av amatører med profesjonelle gruppeledere. Collegiûm Mûsicûm benytter ofte unge solister som står på terskelen til en profesjonell karrière. Vi benytter også yngre norske dirigenter på våre konserter.

Samarbeid

Flere konserter de siste årene har vært i samarbeid med andre sentrale kulturaktører. Blant tidligere og nåværende samarbeidspartnere kan nevnes Festspillene i Bergen, Bergen filharmoniske orkester, Hardingtonar, samtidsmusikkfestivalen Borealis m.fl. Se også Personligheter

Fremtiden

De kommende år ønsker vi å fortsette med å fremføre konserter av høy kvalitet. Det betyr en fortsatt målrettet satsing på kunstnerisk utvikling, samtidig som vi opprettholder balansen mellom amatører og profesjonelle. Collegiûm Mûsicûm hører gjerne fra nye samarbeidspartnere!

The singing was terrificMary Millers blog etter konsert i Korskirken 14. april 2013
Nicolas Kraemer tryller frem det beste fra kor og orkesterFra Knut Helbekkmoes anmeldelse i BT av Händels Dixit Dominus av og Serenade for strykere av Dvorak
Det store uttrykketFra Peter Larsens anmeldelse i BT om fremførelsen 5. og 6. juni 2012
Monumentalt i KorskirkenFra Peter Larsens anmeldelse i Bergens Tidende 2. nov. 2009
Messen gir trøstFra Bergenpuls 6. nov. 2004
Fransk omfavnelseFra Knut Helbekkmoes anmeldelse i Bergens Tidende 28. feb. 2001